اورسودوکسی کولیک اسید ، درمان بیماران کبدی و صفراوی در دامپزشکی
اورسودوکسی کولیک اسید ( اورسودیول (Ursodiol) ) که تحت نامهای تجاری Actigall®، Urso® ، Ursophar ، اورسوول و Ursofalk® نیز شناخته میشود، یک اسید صفراوی است که برای درمان علائم مربوط به بیماریهای کیسه صفرا و بیماریهای کبدی مانند موکوسل کیسه صفرا، کلستاز و التهاب مزمن کبد استفاده میشود.
در دامپزشکی، استفاده از اورسودوکسی کولیک اسید برای درمان بیماریهای کبدی و کیسه صفرا در گربهها، سگها، اسبها و پرندگان استفاده میشود. برای مصرف، دستورالعملها و احتیاطهای دامپزشک خود را با دقت رعایت کنید، زیرا ممکن است با موارد مشابه روی برچسب تفاوت داشته باشد.
اگر سوالی در رابطه با نحوه مصرف این دارو توسط سگ خود دارید یا عوارض جانبی را مشاهده کردید میتوانید از طریق مشاوره فوری با دامپزشکان آنلاین دکترپت در ارتباط باشید.
اورسودوکسی کولیک اسید (اورسوفار) چگونه تجویز میشود؟
اورسوفار/اورسودیول به صورت دهانی به صورت کپسول، قرص یا سوسپانسیون مایع تجویز میشود و باید همراه با غذا مصرف شود. فرمهای مایع را باید با دقت اندازهگیری کنید. اما برای خرگوش، خوکچه هندی یا جوندگان مناسب نیست و نباید برای آنها تجویز شود. همچنین این دارو را همزمان با آنتیاسیدهای حاوی آلومینیوم مصرف نکنید.
عملکرد اورسودیول ممکن است در 1 تا 2 روز قابل مشاهده باشد. با این حال، ممکن است اثرات آن به طور آشکار قابل مشاهده نباشد و به همین دلیل ممکن است نیاز به انجام آزمایشات آزمایشگاهی برای ارزیابی اثربخشی این دارو وجود داشته باشد.
اگر یک دوز دارو در هنگام مصرف حیوان خانگی خود فراموشی کردید ، دوزی که فراموش کردهاید را نادیده بگیرید و آن را در زمان برنامهریزی شده بعدی به حیوان خانگی خود بدهید و به برنامه دوز معمولی بازگردید. هرگز دو دوز را همزمان به حیوان خانگی خود ندهید و دوز اضافی ندهید.
آیا عوارض جانبی احتمالی وجود دارد؟
عوارض جانبی اورسودوکسی کولیک اسید نادر است، اما ممکن است شامل اسهال یا ناراحتی خفیف باشد. عوارض جانبی جدی شامل استفراغ، بیاشتهایی، خستگی یا زردی پوست، چشمها یا لثهها است.
عملکرد اورسوفار بصورت روزانه بوده و پس از طی 24 ساعت از بین میرود، اما اثرات آن در حیوانات خانگی مبتلا به بیماری کبدی یا کلیوی ممکن است طولانیتر باشد.
آیا عوامل خطری برای استفاده از این دارو وجود دارد؟
اورسودوکسی کولیک اسید نباید در حیوانات خانگی که حساسیتی نسبت به این دارو یا دیگر محصولات اسید صفراوی دارند، استفاده شود. همچنین نباید اورسودوکسی کولیک اسید را در خرگوش استفاده کنید. استفاده از اورسوفار باید با احتیاط در حیوانات خانگی صورت بگیرد که ممکن است علائم مربوط به سنگ صفراوی مانند انسداد صفراوی، کولستاز یا پانکراتیت داشته باشند. به دلیل عدم اطمینان کافی در مورد ا
یمنی اورسودیول / اورسوفار ، استفاده از آن در حیوانات خانگی باردار و شیرده باید با احتیاط انجام شود.
تداخلات دارویی اورسوفار
باید با احتیاط داروهایی که شامل آنتیاسیدهای حاوی آلومینیوم، رزین کلستیرامین یا تائورین هستند را مصرف کنید.
همچنین مطمئن شوید که دامپزشک خود را در مورد داروهایی که حیوان خانگی شما ممکن است مصرف کند (از جمله ویتامینها، مکملها یا درمانهای گیاهی) مطلع کنید.
همچنین این دارو ممکن است با آزمایش اسید صفراوی سرم تداخل داشته باشد و ممکن است مقادیر آن را به صورت نادرست افزایش دهد.
نظارت بر مصرف اورسوفار در حیوانات
دامپزشک شما قبل از شروع استفاده از اورسودوکسی کولیک اسید ، با انجام پانل کبدی، عملکرد کبد حیوان خانگی شما را بررسی خواهد کرد و سپس به طور منظم (معمولاً در یک ماه، سه ماه و سپس هر شش ماه) بررسی خواهد کرد. ممکن است دامپزشک شما نیاز داشته باشد حیوان خانگی شما را تحت نظر داشته باشد و با ارزیابی مقادیر کبد و انجام سونوگرافی کبد و کیسه صفرا، از کارکرد صحیح دارو اطمینان حاصل کند.
چگونه باید اورسودیول را نگهداری کنم؟
برای ذخیره اورسودیول، آن را در دمای اتاق (بین 68 تا 77 درجه فارنهایت یا 20 تا 25 درجه سانتیگراد) و دور از رطوبت و نور نگهداری کنید.
در موارد اورژانسی چه باید کرد؟
اگر مشکوک به مصرف بیش از حد / اوردوز مصرف اورسوفار / مسمویت یا واکنش نامطلوب به اورسودوکسی کولیک اسید هستید، بلافاصله با مطب دامپزشکی خود تماس بگیرید. در صورتی که آنها در دسترس نباشند، دستورالعملهایی که به شما داده شده است را با دقت در تماس با یک مرکز اضطراری دنبال کنید.